Vaesed soolased rüütlid
Mulle jäi ükspäev näppu Stockmanni novebrikuu kliendikiri ja sealt omakorda retseptisoovitus nimega vaesed soolased rüütlid ehk laisa inimese pakknoogid kahe juustuga. Pilt oli nii isuäratav ja otsustasin nagu tavaliselt retsepti veidi muuta ja proovida. Nii lihtne ja maitsev hommikusöök tuli! Ja noh tundus justkui sobilik kui Vaese mehe Tati jagab vaesete soolaste rüütlite retsepti...
Originaalretsepti leiate Stocmanni kliendikirjast. Minu versioon:
kogus 8 tk
2 muna
180 g kreeka jogurtit
0,5 tl soola
8 saiaviilu
riivitud cheddar juustu
President kitsepiimajuust basiilikuga 100 g
Serveerimiseks serrano sinki, kirsstomati rukola salatit
Sega munad jogurti ja soolaga ühtlaseks. Seejärel kasta saiaviilud üksteise järel mõlema poolega jogurtisegusse. Aseta saiad üksteise peale torni ja tõsta 15 minutiks külmkappi maitsestuma. Kuumuta pannil õli ja küpseta saiad ühelt poolt kuldpruuniks, aseta ahjuplaadile, kata saiad kahe erineva juustuga ning pista umbes 10 minutiks eelkuumutatud praeahju. Samal ajal viska valmis meelepärane salat, minu lemmikuks siia kõrvale on rukola, kirsstomati, sibula ja oliiviõli salat. Head isu!
Kommentaarid
Postita kommentaar