Imeliselt hea kõrvitsasupp

Mul tuli täna poes lampi hull kõrvitsasupi isu. Mõeldud tehtud, jõudsin poest koju ja guugeldasin esimese ettejuhtuva retsepti.  Õnneks olid mul kõik asjad vajaminevad asjad selleks olemas. Nii nagu tavaliselt, läks seegi kord – vatasin küll retsepti aga tuunisin vastavalt enda pere vajadustele. Kas teie jälgite alati retsepte või kipute loominguliselt lähenema? 



Tegin kõrvitsahakkimisest pilti ka ja mõtlesin, et jagan teiega lõpptulemust ka kui tuleb hea. Ei tulnud hea, tuli lausa nii hea, et me neelasime ühe ahmimisega kogu supi alla ja ma täiesti unustasin valmis asjast pilti teha.  Seda Nami Nami  retsepti, mille järgi ma supitegu alustasin näete siit.

 Meie perele meelepärane versioon:

Ca 2 kg’se kõrvitsa saadused tükeldatult 
1 l head köögiviljapuljongit
1 suur mahedapoolsem sibul
1 sl rapsiõli
200 g merevaiku murulauguga
soola ja musta pipart ja chillipipart
Serveerimiseks:
2 Keedumuna
hommikupeekonit
rösitud  saiakuubikuid
röstitud kõrvitsa- ja seedermänniseemneid
Valmistamisõpetus
Pane kõrvitsatükid potti, kalla peale nii palju puljongit, et kõrvitsatükid oleksid kaetud. Lisa puljongipulber. Kuumuta keemiseni.
Haki sibul, prae õlis kuldseks. Lisa koos praadimisõliga kõrvitsatükkidele. Keeda kõrvitsatükke koos praetud sibulaga, kuni kõrvitsatükid on pehmed (aeg oleneb kõrvitsatüübist). 
Kui kõrvits on pehme, siis püreesta kannmikseris või köögikombainis või saumiksriga ühtlaseks. Lisa merevaik ja sega. Maitsesta  soola ja pipraga.  Prae pannil peekoniviilud, tükeldatud chillikaun (kui tahad eriti tulist tulemust lisa ka chilliseemned). Keeda munad ja tükelda.
Lase supil 10-15 minutit taheneda, siis jaota kaussidesse ja serveeri. Kaunistuseks lisa röstitud saiakuubikud,  praetud peekon ja munaviilud, peale raputa seedermänni- ja kõrvitsaseemned.

Head isu!



Kommentaarid

  1. Mmm proovin kindlasti! Mina vaatan ka retsepte tavaliselt ja mudin neid vastavalt vajadusele ja isule 😊

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused