Imeliselt hea kõrvitsasupp
Mul tuli täna poes lampi hull kõrvitsasupi isu. Mõeldud tehtud, jõudsin poest
koju ja guugeldasin esimese ettejuhtuva retsepti. Õnneks olid mul kõik asjad vajaminevad asjad
selleks olemas. Nii nagu tavaliselt, läks seegi kord – vatasin küll retsepti
aga tuunisin vastavalt enda pere vajadustele. Kas teie jälgite alati retsepte
või kipute loominguliselt lähenema?
Tegin kõrvitsahakkimisest pilti ka ja mõtlesin, et jagan
teiega lõpptulemust ka kui tuleb hea. Ei tulnud hea, tuli lausa nii hea, et me
neelasime ühe ahmimisega kogu supi alla ja ma täiesti unustasin valmis asjast
pilti teha. Seda Nami Nami retsepti, mille järgi ma supitegu alustasin
näete siit.
Meie perele meelepärane versioon:
1 l head köögiviljapuljongit
1 suur
mahedapoolsem sibul
1 sl rapsiõli
200 g merevaiku
murulauguga
Serveerimiseks:
2 Keedumuna
2 Keedumuna
hommikupeekonit
rösitud saiakuubikuid
röstitud
kõrvitsa- ja seedermänniseemneid
Valmistamisõpetus
Pane
kõrvitsatükid potti, kalla peale nii palju puljongit, et kõrvitsatükid oleksid
kaetud. Lisa puljongipulber. Kuumuta keemiseni.
Haki sibul, prae
õlis kuldseks. Lisa koos praadimisõliga kõrvitsatükkidele. Keeda kõrvitsatükke
koos praetud sibulaga, kuni kõrvitsatükid on pehmed (aeg oleneb
kõrvitsatüübist).
Kui kõrvits on
pehme, siis püreesta kannmikseris või köögikombainis või saumiksriga ühtlaseks.
Lisa merevaik ja sega. Maitsesta soola
ja pipraga. Prae pannil peekoniviilud, tükeldatud chillikaun (kui tahad
eriti tulist tulemust lisa ka chilliseemned). Keeda munad ja tükelda.
Lase supil 10-15
minutit taheneda, siis jaota kaussidesse ja serveeri. Kaunistuseks lisa
röstitud saiakuubikud, praetud peekon ja
munaviilud, peale raputa seedermänni- ja kõrvitsaseemned.
Head isu!
Mmm proovin kindlasti! Mina vaatan ka retsepte tavaliselt ja mudin neid vastavalt vajadusele ja isule 😊
VastaKustutaAnna siis märku kuidas maitses :)
Kustuta