Lasanje ala Vaese mehe Tati

Üleeile sain naljaka kõne osaliseks. Nimelt helistas mu sõber ja kurtis, et tal on mu lasanje retsept meelest läinud ja tal on seda hädasti oma ellu vaja. Selle retseptiga on aga selline lugu, et kuna tegemist on mu iidamast aadamast vana leiutisega, siis seda retsepti kusagil ei eksisteeri. Kuna ma suure suuga lubasin selle ükskord ometi kirja panna, siis mõtlesin, et miks mitte jagada seda ka teiega.
Umbes nii nägi meie vestlus välja...


Vaja läheb:
1 pakk hakkliha (loomaliha või salaedamate päevade nimel kalkunihakkliha)
2 spl oliiviõli
3 -4 küünt küüslauku
½ pakki lasanjeplaate (tervislikuma tulemuse ihalejatele täistera variant)
1 suur tops kodujuustu
300 g riivjuustu
1 pakk tomatipastat
½ pakki šampinjone
Maitse järgi soola, musta pipart
Huvitavamaks tulemuseks: 1 väike keedupeet ja 2 spl  kitsejuustu

Serveerimiseks basiilikut või rukolat


Esiteks tuleb valmistada kaks kastet: hakkliha tomatipasta ja kodujuustu juustu. Hakkliha kastme valmistamiseks pruunista mõni minut oliiviõlis hakkliha ja hakitud šampinjonid, lisa purustatud küüslauk ja seejärel pakk tomatipastat, lisa tunde järgi soola, pipart ja basiilikut, lase paar minutit podiseda. Samal ajal sega pakk kodujuustu (minu lemmik on Piimameister Otto rohelises pakendis) ja 200g riivitud juustu, maitsesta soola ja musta pipraga. Pane ahi kuumenema (sõltuvalt režiimist võiks lõplik kuumus olla umbes 200 kraadi). Võta sügavam ahjuvorm ja aseta põhja ca 1/3 lihakstmest, kata lasanjeplaatidega, seejärel lisa 1/3 kodujuustu kastet, kata plaatidega. Korda tegevust kuni kastmed on otsas, kõige pealmiseks kihiks peaks jääma kaste, mitte plaadid. Kes nüüd soovib vähe huvitvamat tulemust võiks ühe plaadikihi asemel kasutada keedupeedikettaid ja peale puistada pisut kitsejuustu.  Seejärel tõsta ahjuvorm ahju ja lase sel 15 minutit küpseda, seejärel raputa peale ohtralt juustu ja lase veel 10 minutit järelküpseda. Serveeri meelepäraselt kas värske basiiliku või rukolaga. Head isu! 

Kommentaarid

Postita kommentaar

Populaarsed postitused