Pühapäevahommikune vahvlitegu
Ahh kui ülemõistuse mõnusad on unised pühapäeva hommikud,
kui kuhugi tormama ei pea ja ees on mõnus pikk päev perega. Just pühapäeviti on
mul kange tahtmine teha pisut nostalgilisemaid ja patusemaid hommikusööke.
Tänaseks hommikuseks äratajaks on meil vanakooli vahvlid vaarikate ja
kondentspiimaga. Liinakene kui sa seda
loed, siis saada mulle sõimukiri või midagi, et ma sulle su vahvlimasina tagasi
tooks, enne kui ma jälle 100 kg kaalun – ole sõber, eks! Mitte, et ma endale
vahvlimasinat ei saaks osta, aga ainult need õiged vanakooli masinad teevad
neid õigeid vahvleid! Retsepti sain
samuti Liina vahvlimasinaga kaasas olnud retseptiraamatust. Kui tavaliselt meeldib mulle vahvlid toruks
keerata, siis täna oli selliste lapikute päev.
Mmm!
![]() |
vahvlid oma tavaolekus |
![]() |
pühapäevased lapikud |
![]() |
mandliaroom |
Muredate vahvlite retsept vanakooli retseptivihikust
Jahu – 2 teeklaasi
Suhkur – ½ teeklaasi
Muna – 1 tk
Või – 30 g
Vesi – 0,5 L
Sool, sooda – teelusika otsa täis
Vaniliin – maitse järgi
Toatemperatuuril või segada suhkruga, lisage munakollane,
sool, sooda, vaniliin ja vahustage hästi. Lisage pool vee kogusest, jahu ja
segage. Seejärel lisage ülejäänud vesi, koguaeg taigent hästi segades. Vahvlite
hulk - 10 tk.
No see hästi vahustamise osa on puha valejutt, vahtu selline
mass nüüd küll ei lähe aga korralikust segamisest täiesti piisab. Mulle meeldib
veel lõpus taigna hulka mandliaroomi paar tilka lisada. Ja jätta taigen umbes
pooleks tunniks oma elu elama, sest pühapäeva hommikul ei taha taigen tagant
kiirustamist, nii tulevad vahvlid eriti maitsvad. Vahvliraudu määrin
kookosõliga ja hoian igat vahvlit ca 2 minutit. Nämma!
PS. retseptis olevast kogusest saan mina ca 15 vahvlit
PS. retseptis olevast kogusest saan mina ca 15 vahvlit
Kommentaarid
Postita kommentaar