Pühapäevahommikune vahvlitegu


Ahh kui ülemõistuse mõnusad on unised pühapäeva hommikud, kui kuhugi tormama ei pea ja ees on mõnus pikk päev perega. Just pühapäeviti on mul kange tahtmine teha pisut nostalgilisemaid ja patusemaid hommikusööke. Tänaseks hommikuseks äratajaks on meil vanakooli vahvlid vaarikate ja kondentspiimaga.  Liinakene kui sa seda loed, siis saada mulle sõimukiri või midagi, et ma sulle su vahvlimasina tagasi tooks, enne kui ma jälle 100 kg kaalun – ole sõber, eks! Mitte, et ma endale vahvlimasinat ei saaks osta, aga ainult need õiged vanakooli masinad teevad neid õigeid vahvleid!  Retsepti sain samuti Liina vahvlimasinaga kaasas olnud retseptiraamatust.  Kui tavaliselt meeldib mulle vahvlid toruks keerata, siis täna oli selliste lapikute päev.  Mmm!

vahvlid oma tavaolekus 

pühapäevased lapikud

mandliaroom

Muredate vahvlite retsept vanakooli retseptivihikust
Jahu – 2 teeklaasi
Suhkur – ½ teeklaasi
Muna – 1 tk
Või – 30 g
Vesi – 0,5 L
Sool, sooda – teelusika otsa täis
Vaniliin – maitse järgi
Toatemperatuuril või segada suhkruga, lisage munakollane, sool, sooda, vaniliin ja vahustage hästi. Lisage pool vee kogusest, jahu ja segage. Seejärel lisage ülejäänud vesi, koguaeg taigent hästi segades. Vahvlite hulk - 10 tk.


No see hästi vahustamise osa on puha valejutt, vahtu selline mass nüüd küll ei lähe aga korralikust segamisest täiesti piisab. Mulle meeldib veel lõpus taigna hulka mandliaroomi paar tilka lisada. Ja jätta taigen umbes pooleks tunniks oma elu elama, sest pühapäeva hommikul ei taha taigen tagant kiirustamist, nii tulevad vahvlid eriti maitsvad. Vahvliraudu määrin kookosõliga ja hoian igat vahvlit ca 2 minutit. Nämma!

PS. retseptis olevast kogusest saan mina ca 15 vahvlit

Kommentaarid

Populaarsed postitused